Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Minun ympäristöni - oppilastöiden näyttely

Orimattila | Orimattilan taidemuseo / Kulttuuritalo

Lahden ympäristöpääkaupunkivuoden innoittama Orimattilan yhteiskoulun ja Erkko-lukion opiskelijat ovat tehneet Orimattilan taidemuseoon oman näyttelyosaston, johon voi tutustua taidemuseon aukioloaikana.

Tapahtuma on osa GREEN LAHTI, Lahti Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021 -tapahtumia.

Esillä olevien teosten tehtävänannot:

"Paikka, jonka toivoisin säilyvän"
Erkko-lukio KU01.1

Mieti, minkä tähänastiseen elämääsi liittyvän paikan toivoisit säilyvän. Liittyykö siihen lapsuutesi muistoja, hyviä hetkiä, tunnelmaa, tuoksuja, värejä, onko paikka kaunis, viihtyisä vai siihen liittyvien tapahtumien takia rakas tai tärkeä? Paikka voi olla julkinen tai yksityinen. Se voi olla osa jotain isompaa tai suurempi kokonaisuus. Kohde voi olla sisätila, ulkotila, rakennus, rakennelma. Kuitenkin sellainen, että siinä on jotain ihmisen tekemää. Osa työtä on siihen liitettävä, vähintään 50 sanan selostus siitä, miksi kohde on sinun mielestäsi säilyttämisen arvoinen.

"Maailmanpuu"
Orimattilan yhteiskoulu 8lk valinnainen kuvataide

Suunnittele ja toteuta kolmiulotteinen Maailmanpuu, joka kertoo omasta ympäristösuhteestasi positiivisella tavalla. Puu rakennetaan itsekerätystä kierrätysmateriaalista. Kierrätysmateriaalivalinta voi olla sinulle merkityksellinen ja voit viestiä myös sen kautta.

"Abstrakti tekstuuri itselle merkityksellisestä kierrätysmateriaalista"
Orimattilan yhteiskoulu 9lk valinnainen kuvataide

Aiheena on kierrätysmateriaalista tehty pinta, joka kertoo jollain tavalla omasta tärkeästä paikasta. Voit esimerkiksi tavoitella mummolan räsymaton tekstuuria tai lapsuuden mökkirannan veden liplatusta. Kierrätysmateriaalivalinta voi olla sinulle merkityksellinen ja voit viestiä myös sen kautta.
Valinnaisen kuvataiteen ryhmien työt yhdistyvät toisiinsa värimaailman kautta. Oppilaiden valitsema värikombinaatio kuvaa rauhallista, toiveikasta sekä vahvaa ympäristöä.

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 21.9.–8.10.

  • ti klo 12–19
  • ke klo 12–19
  • to klo 12–16
  • pe klo 12–16
  • la klo 11–15
  • su klo 11–15

Tapahtumapaikka: 

Orimattilan taidemuseo / Kulttuuritalo

Sijaintikunta: 

Orimattila

Käyntiosoite: 

Lahdentie 65

Postinumero: 

16300

Postitoimipaikka: 

Orimattila

Tapahtuman lisätiedot: