Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Liikahduksia #5: Kohtaamisia

Lahti | Kohtaamispaikka

Liikahduksia #5: Kohtaamisia

Tanssitaiteilijat Meri-Tuuli Risberg ja Leena Keizer tuottavat kumpikin ulkona tapahtuvaa tanssitaidetta Lahdessa omien projektiensa välityksellä. Risberg vie tanssia urbaaneihin ympäristöihin ja Keizer taas lähiluontoon.

Liikahduksia-esityssarjassa Keizer kutsuu Risbergin esityksellisen kohtaamiseen, jossa nähdään liikkeellinen vuoropuhelu kahden lahtelaisen tanssitaiteilijan ja heidän tämänhetkisten projektiensa välillä. Esityksen näyttämönä toimii Metsäkankaan metsikön keskeltä löytyvä asfalttikenttä.

Esityksen tapaamispaikkana toimii Oulaisten tehtaanmyymälän (Fazer Leipomot, Kasakkamäentie 3) risteys, torstaina 22.7 klo 18. Siitä kävelemme yhdessä lyhyen matkan hiekkatietä pitkin näyttämölle.

Risberg luonnehtii työtään näin:
"Tyhjät tilat - liikkeellisiä ilmestymisiä on tanssitaiteilija Meri-Tuuli Risbergin improvisatorinen useista osista koostuva teos, joka toteutuu vuonna 2021 kesän ja syksyn aikana. Ilmestymiset ovat spontaaneja, urbaaneissa ympäristöissä, kaupunkitiloissa tapahtuvia liikkeellisiä sooloja.
Tanssiteos liikkuu kaupunkiympäristössä, tyhjissä tiloissa, ollen esillä hetken tai pidemmän aikaa. Jos satut paikalle, viivy haluamasi aika. Ilmestymiset tapahtuvat ennaltamäärittelemättömissä paikoissa, joissa tanssia ei ole totuttu näkemään, ne saattavat yllättää. Näissä hetkissä piilee taiteen kokemisen yllätyksellisyys.Teosta tukee Taiteen edistämiskeskus, Hämeen taidetoimikunta."

Keizer on tehnyt soolomuotoista tanssitaidetta luontonäyttämöillä poikkeusajan alusta asti #luontotanssii -hengessä. Taiteellinen työ on tallentunut ja ilmentynyt kuvina ja videoina, työtä on tukenut Taiteen edistämiskeskus, Kulttuuriyhdistys Kuvio ja syksyllä 2021 Suomen Kulttuurirahasto. Kesällä luontonäyttämöt avautuvat liveyleisölle Liikahduksia-esityssarjana, jonka mahdollistaa Niilo Helanderin säätiön tuki.

Kuva: taiteilijoiden omakuvia, kuvankäsittely Tuija Laine

Tapahtuma-ajat: 

  • to 22.7. klo 18

Tapahtumapaikka: 

Kohtaamispaikka

Sijaintikunta: 

Lahti

Käyntiosoite: 

Kasakkamäentie 3

Postinumero: 

15800

Postitoimipaikka: 

Lahti

Tapahtuman lisätiedot: