Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Arkipolku kävelykierros

Lahti | Kaupungintalon puisto

Tervetuloa kävelykierrokselle Lahden keskustan ihmeellisille oikopoluille!

Kierros lähtee Lahden kaupungintalonpuistosta kaupungintalon edestä. Kierroksen kesto on puolisen tuntia ja se on maksuton sekä kaikille avoin.

Ennen kävelykierrosta (klo 16:00-16:30) järjestetään lähtöpaikalla infotilaisuus osallistujille. Infotilaisuudessa työryhmämme kertoo taideprojektin taustoista. Voit tulla myös suoraan kävelykierrokselle.

Arkipolku-taideprojekti tekee näkyväksi arkea nopeuttavat oikopolut. Polut ovat syntyneet ihmisten tarpeesta optimoida kulkureittinsä huolellisesta kaupunkisuunnittelusta huolimatta. Oikopolut ovat arjen anarkiaa.

Arkipolku-taideprojektissa kerätään lahtelaisten omia arkipolkuja kartalle sekä pyydetään epävirallisesti nimeämään ne. Taidetekoon voi osallistua lähettämällä polusta kuvan, sijainnin ja nimiehdotuksen projektin Facebook-sivulle: facebook.com/arkipolku
tai käyttämällä Instagramissa aihetunnistetta #arkipolku.
Kartta arkipoluista on nähtävissä osoitteessa https://bit.ly/3lbzNxV
Polkuhavaintoja toivotaan Lahden keskustan alueelta. Polkuja voi lähettää vuoden 2021 loppuun asti.

Arkipolku on kolmen ammattikuvataiteilijan yhteisprojekti: Mari Lampinen ja Minna Kähkönen ovat lahtelaisia, Taneli Ilomäki lappeenrantalainen. Taideprojekti on osa Kauno ry:n ja LAB-ammattikorkeakoulun yhteistä Arki-ihminen projektia, jonka tarkoituksena on vahvistaa kestävän kehityksen periaatteisiin kiinnittyvää aika- ja paikkasidonnaisen taiteen käyttöä keskustakokemuksen muotoilussa. Projektin tarkoitus on myös lisätä ammattitaiteilijoiden ja taiteilijaopiskelijoiden välistä vuorovaikutusta ja osaamisen kehittämistä. Projekti on osa European Green Capital- Lahti ympäristöpääkaupunki -hanketta.

Tapahtuma-ajat: 

  • to 16.9. klo 16–17

Tapahtumapaikka: 

Kaupungintalon puisto

Sijaintikunta: 

Lahti

Käyntiosoite: 

Harjukatu 31

Postinumero: 

15100

Postitoimipaikka: 

Lahti

Tapahtuman lisätiedot: