Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Yasushi Koyama / Anni Terävä / Kaija Eerola / Hanna Lamnaouer

Lahti | Galleria Uusi Kipinä

GUKissa 28.4. avautuvat näyttelyt: Yasushi Koyama – Kevät metsä // Anni Terävä – Zeitmass // Kaija Eerola – Kaikenlaista // Hanna Lamnaouer – Pinnan alla

Nyt on mahdollisuus päästä tutustumaan kaikille avoimiin ja esteettömiin nykytaiteen näyttelyihin täysin maksutta!

Kulmasta löytää Yasushi Koyaman Kevät metsä -näyttelyn, jossa taiteilija esittää suomalaisia eläimiä keväisessä metsässä. Siellä on karhu, susi, kettu, jänis, kärppä, ilves sekä tikka, jotka on tehty puusta ja keramiikasta. Näyttelyssä on myös esillä suuri puuveistos "tassua heiluttava karhu"(noin 160 cm korkea) joka on tehty Lahden Painovoimassa. Gallerian seinillä on seinämaalauksia koivuista, jotka ilmentävät raikasta vihreää metsää.

Kennoon rakentuvassa Zeitmass-näyttelyssään Anni Terävä käsittelee työskentelyssään kehollisuuteen liittyviä teemoja, fyysisyyttä, fyysisiä rajoitteita, ihmistenvälistä ei-kielellistä kommunikaatiota ja kehonkieltä. Hänen mieleensä tulee maalauksesta saama kommentti: "miksi teit siitä niin ruman?" Niin, niin miksi? Naurattaa. Toisaalta: "rumaa maalausta täytyy puolustaa," sanoi toinen. Koska pitää puolustaa ja koska tuhota?

Kymin näytteilleasettajan Kaija Eerolan Kaikenmoista-näyttelyn idea lähti ihmisten paikallaanolosta vallitsevan pysähtyneen maailman tilanteen takia. Taiteilija pohti maalatessaan, että mikä ihmisiä liikuttaa eristyksissä, kun side toisiin ihmisiin on katkaistuna. Hänen työnsä ammentavat värikästä ja eläväistä tarinaansa erilaisesta liikkeestä: ilmeistä ja eleistä kasvoilla sekä ihmisistä tanssin pyörteissä.

Kirnussa Hanna Lamnaouerin näyttely Pinnan alla koostuu neulahuovutustekniikalla tehdyistä veistoksista ja reliefeistä sekä akvarellimaalauksista. Teosten kautta taiteilija tuo esiin aistien välittämän kokemuksen maailmasta. Aistiessamme olemme enemmän kuin osa maailmaa: aistiessamme olemme maailma. Teokset kuvaavat sisäisten ja ulkoisten aistimusten välittämää mielenrauhaa, sulautumista, mutta myös aistimusten välittämää erillisyyden kokemusta.

Lisätietoa näyttelyistämme (ja tietenkin muutakin informaatiota) löydät nettisivuiltamme:
www.galleriauusikipina.fi/nayttelyt/
facebooksivuiltamme www.facebook.com/galleriauusikipina
Seuraa meitä myös instagramissa! www.instagram.com/galleriauusikipina

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 28.4.–16.5.

  • ti klo 12–18
  • ke klo 12–18
  • to klo 12–18
  • pe klo 12–18
  • la klo 12–16
  • su klo 12–16

Tapahtumapaikka: 

Galleria Uusi Kipinä

Sijaintikunta: 

Lahti

Käyntiosoite: 

Kymintie 1

Postinumero: 

15140

Postitoimipaikka: 

Lahti

Tapahtuman lisätiedot: