Pauliina Heinänen / Henna Nuutinen / Heidi Anniina Mattila / Suvi Härkönen

Lahti | Galleria Uusi Kipinä

GUKissa 9.6. avautuvat näyttelyt: Pauliina Heinänen – Uoma // Henna Nuutinen – Suruvaippa // Heidi Anniina Mattila – Mixtape // Suvi Härkönen – Depth

Nyt on mahdollisuus päästä tutustumaan kaikille avoimiin ja esteettömiin nykytaiteen näyttelyihin täysin maksutta!

Kulmasta löytää Pauliina Heinäsen Uoma-näyttelyn, joka koostuu kaiverruksista pigmenttiprinteille. Teokset syntyvät halusta kurkottaa kuvaa kohti, niihin säilöttyihin muistoihin. Taiteilija on kaivertanut mustavalkoisten valokuvien pintaa terävällä, metallisella raapekynällä ja käy vuoropuhelua kuvien ja luonnon kanssa.

Kennoon rakentuvaa Henna Nuutisen näyttelyä Suruvaippa taiteilija kuvaa "ylistyksenä luonnolle". Näyttelyssä on esillä taiteilijan intuitiivisen tekemisen tuloksena abstrakteja veistoksia, joissa toistuu orgaaninen muotokieli. Lisäksi näyttelyn videoteos on syntynyt ajatuksesta, että kaikella ympärillämme on sielu.

Kymin näytteilleasettajan Heidi Anniina Mattilan näyttelyn Mixtape teokset ovat syntyneet koronavuoden aikana. Maalausprosessiin vaikutti taiteilijan työhuoneella kuuntelema musiikki, josta tuli sosiaalisen elämän korvike ja lohdun tuoja yksinäisen pandemia-ajan kuluessa. Sävelten luoma tunnelma tuli näkyväksi maalauksissa ja teokset löysivät kappaleiden lyriikoista myös nimet.

Kirnussa Suvi Härkösen Depth-näyttely johdattelee visuaaliselle matkalle läpi samettisten laskosten. Härkönen käyttää veistoksellisissa objekteissaan erilaisia kankaan laskostamisen ja muotoilun tekniikoita. Teosten pääasiallisina materiaaleina ovat sametti, puu, kumi ja metalli. Teokset ovat abstrakteja, mutta ne herättävät assosiaatioita sekä luonnonelementeistä että ruumiillisuudesta.

Lisätietoa näyttelyistämme (ja tietenkin muuta informaatiota) löydät nettisivuiltamme:
www.galleriauusikipina.fi/nayttelyt/
facebooksivuiltamme www.facebook.com/galleriauusikipina
Seuraa meitä myös instagramissa! www.instagram.com/galleriauusikipina

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 9.6.–27.6.

  • ti klo 12–18
  • ke klo 12–18
  • to klo 12–18
  • pe klo 12–18
  • la klo 12–16
  • su klo 12–16

Poikkeukselliset ajat

  • suljettu 26.6.2021

Tapahtumapaikka: 

Galleria Uusi Kipinä

Sijaintikunta: 

Lahti

Käyntiosoite: 

Kymintie 1

Postinumero: 

15140

Postitoimipaikka: 

Lahti

Tapahtuman lisätiedot: