Nastolan kesänäyttely Luontoretki

Lahti | Nastolan kunnantalo

Luontoretki on kesän 2021 suurin ympäristöaiheinen nykytaiteen näyttely Suomessa, jossa on mukana 34 taiteilijaa. Taiteilijat on valinnut näyttelyn kuraattori Veikko Halmetoja. Sekä taiteilijoiden valinnoissa että käytettävissä materiaaleissa on huomioitu ympäristökysymykset. Esillä on maalaustaiteen lisäksi valokuva- ja videotaidetta, veistoksia, installaatioita ja paikkasidonnaisia teoksia. Taiteilijoista osa on jo taidemaailman hyvin tuntemia, osa opintojaan lopettelevia tai juuri valmistuneita taiteilijoita. Kansainvälisesti tunnetuimpia Luontoretken taiteilijoita lienee Iiu Susiraja.
Näyttely valtaa Nastolan vanhan kunnantalon, jossa Luontoretken käytössä on noin 1500 m2. Näyttely on Nastola-seuran järjestämä kuudes kesänäyttely ja suurin sen historiassa.
Näyttely kasvaa myös kunnantalon ulkopuolelle. Siihen liittyy kiinteästi Pihapiiri-taidepolku, jonka taiteellisesta toteutuksesta vastaa mikkeliläinen taiteilija Kirsimaria E. Törönen. Taidepolku lähtee kirkon kulmalta Kellotapulitietä Nastolan kotiseutumuseolle ja kiertää sieltä takaisin kunnantalolle. Pihapiiri-polulle tulee parisenkymmentä kierrätysvanerista valmistettua eläin- ja lapsiaiheista figuuria. Lisäksi reitin varrelle tulee metsäaiheisia infotauluja ja lasten leikkipaikka sekä "kepparirata".
Luontoretkeen liittyy paljon ympäristöaiheista oheisohjelmaa, kuten paneelikeskusteluja, esitelmiä ja konsertteja. Niiden toteutuminen sisätiloissa riippuu kesän koronatilanteesta.
Luontoretki liittyy kiinteästi Lahti Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021 projektiin ja on yksi ympäristövuoden yhteistyökumppaneista. Näyttelyssä ovat hyvin esillä projektin kaikki neljä pääteemaa; hiilineutraalisuus, kiertotalous, osallisuus ja luonto sekä vesi.
Kuvatekstit näyttelykuviin:
Henry Tuominen: Aamuinen retki, öljy kankaalle 2020. 135 x 120
Samppa Törmälehto: Natureboy and the Mystical Yesbox, akryyli kankaalle 2020. 190 x 160

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 13.6.–15.8.

  • ti klo 11–17
  • ke klo 11–17
  • to klo 11–17
  • pe klo 11–17
  • la klo 11–17
  • su klo 11–17

Tapahtumapaikka: 

Nastolan kunnantalo

Sijaintikunta: 

Lahti

Käyntiosoite: 

Pekkalantie 5

Postinumero: 

15560

Postitoimipaikka: 

Nastola

Tapahtuman lisätiedot: