Kajaniemi Aino ja Aura / Kiiveri / Hodju

Lahti | Galleria Uusi Kipinä

GUKissa 21.7. avautuvat näyttelyt: Aino & Aura Kajaniemi // Niina Kiiveri – All Pink Everything // Sini Hodju – Tunne ajasta

Nyt on mahdollisuus päästä tutustumaan kaikille avoimiin ja esteettömiin nykytaiteen näyttelyihin täysin maksutta!

Kulma ja Kenno:
Aino Kajaniemi on tekstiilitaiteilija, joka tunnetaan lähinnä piirroksellisista kuvakudoksista. Teosten sisällöt ovat runollisen viitteellisiä pohtien ihmisenä olemisen vaikeutta ja ymmärrystä maailmasta. Niukka, sävyjä korostava väripaletti, viivojen ja pintojen rinnastus, materiaalien erilaiset olemukset, karheus, sileys, pehmeys, massa ja läpinäkyvyys, vahvuus ja hauraus ovat Kajaniemelle tärkeitä.

Aura Kajaniemi tuo näyttelyyn mm. maalausta ja helmikirjontaa yhdistäviä mielikuvituksellisia kasvoja. Teokset on toteutettu kirjomalla löyhästi maalauksen pintaan värillisiä helmiä. Luotu efekti pikselöi maalauksen ja tuo sävyihin terävyyttä. Tilaan tulee esille myös kaksi kirjottua mekkoa, joissa helmet luovat verkkomaisen pinnan ja muodon poissaolevasta kehosta.

Kymi:
Niina Kiiveri toteaa, että kaikki voi olla pinkkiä! Näyttelyssä All Pink Everything on pinkkejä pahiksia, pinkkejä hyviksiä, pinkkejä unelmia ja pinkkejä painajaisia. Teoksissaan Kiiveri katselee maailmaa vaaleanpunaisten lasien läpi ja näkee asiat sellaisena kuin ne pinkkeinä näyttäytyvät. Kiertyvät yksisarvisen sarvet porautuvat kimallemeren pohjaan louhimaan, pikkuponit taistelevat eturintamassa ja vaaleanpunaiset henget odottavat palvojiaan.

Kirnu:
Sini Hodju kertoo: -Näyttelyn teosten syntymistä ovat innoittaneet metsässä vieraillessa syntyneet aistihavainnot tilasta ja ajasta. Yhden myrskyssä kaatuneen puun kasvupaikalle oli syntynyt kuoppa, pimeä tila, josta saattoi erottaa pienen valkoisen muovilusikan takertuneena hentoihin juuriin. Pohjalla heijasteli tumma vedenpinta. Näkyä katsellessa syntyi ajatuksia ihmisen ja metsän elämänkulusta. Esillä on yhden sarjan teoksia, joita on toteutettu maalausinstallaation, maalauksen ja valokuvan keinoin. Installaatioissa on mukana fyysisiä kappaleita ja materiaaleja, joita löytyy kaupunkimaisesta elinympäristöstä. Yhtenä keskeisenä materiaalina on maali, väri.

Lisätietoa näyttelyistämme (ja tietenkin muuta informaatiota) löydät nettisivuiltamme:www.galleriauusikipina.fi/nayttelyt/
facebooksivuiltamme www.facebook.com/galleriauusikipina
Seuraa meitä myös instagramissa! www.instagram.com/galleriauusikipina

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 21.7.–8.8.

  • ti klo 12–18
  • ke klo 12–18
  • to klo 12–18
  • pe klo 12–18
  • la klo 12–16
  • su klo 12–16

Tapahtumapaikka: 

Galleria Uusi Kipinä

Sijaintikunta: 

Lahti

Käyntiosoite: 

Kymintie 1

Postinumero: 

15140

Postitoimipaikka: 

Lahti

Tapahtuman lisätiedot: