Julkisen taiteen kierros Jujut

Lahti | Lahti
Kuvassa Andy Bestin ja Merja Puustisen Strange Fruit -veistoksia. Kuva: Jussi Tiainen
Kuvassa Andy Bestin ja Merja Puustisen Strange Fruit -veistoksia. Kuva: Jussi Tiainen

Julkisen taiteen kierros Jujut tuo taiteen keskelle arkea. Väliaikaiset julkiset teokset ottavat Lahden ja naapurikunnat haltuun kesällä 2021 ja pohtivat ympäristöpääkaupunkivuoden teemoja taiteen keinoin.

Lahdessa teoksiin voi törmätä neljässä eri paikassa. Rautatieasemalla voit kuulla taiteilija Silja Selosen ääniteoksen Ode in Code ja Aleksin ja Veskun kulmassa voit kohdata kolme varsin kummallista hedelmää: Strange Fruit -veistossarjan on tehnyt taiteilijakaksikko Andy Best ja Merja Puustinen. Matkustajasataman Sahanpuistoon on puolestaan lipunut ympäristötaiteilija Jenni Tieahon pajuveistos Tuuliajolla, ja Sibeliustalon Vesijärven puoleisista ikkunoista voit nähdä museon kokoelmiin kuuluvan, taiteilija Marianne Sirin teoksen The World We’re Giving to Future Generations.

KESÄKUUSSA LAHDESSA JA HEINÄKUUSSA NAAPURIKUNNISSA
Lahdesta teokset matkaavat naapurikuntiin. Asikkalassa Vääksyn Kanavapuistossa kuullaan Selosen ääniteos osana Vääksyn kanavan 150-vuotisjuhlia, Heinolassa Bestin ja Puustisen hedelmät valtaavat kirjaston katon ja Orimattilan Veteraanipuistossa voi pysähtyä Tieahon teoksen ääreen.

Teokset ovat koettavissa Lahdessa 10.6.–4.7.2021 ja Lahden naapurikunnissa 8.7.–1.8.2021. Näyttelyn tuottaa Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva, Lahden kaupunkiympäristö ja Taiteen edistämiskeskus. Näyttely on saanut tukea Kestävä Lahti -säätiöltä.

Tapahtuma-ajat: 

  • 10.6.–4.7.

Tapahtumapaikka: 

Lahti

Sijaintikunta: 

Lahti

Tapahtuman lisätiedot: