Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Tarinoita ulkosaarilta

Porvoo | Porvoon pääkirjasto

Tietokirjailija ja freelance-toimittaja Ulla-Maija Sievinen vierailee Porvoon pääkirjastossa keskiviikkona 25. maaliskuuta klo 17.30. Vierailulla Sievinen kertoo viime vuonna ilmestyneestä kirjastaan Tarinoita ulkosaarilta - ihmisiä ja ilmiöitä Suursaaresta, Lavansaaresta, Seiskarista ja Tytärsaaresta.

Itäisen Suomenlahden ulkosaarelaiset joutuivat jättämään kotisaarensa lokakuussa 1939, vähän yli 80 vuotta sitten. Monet heistä tulivat Porvoon seuduille. Esityksessä kuullaan tositarinoita Suursaaren, Seiskarin, Lavansaaren ja Tytärsaaren elämästä, arjesta ja juhlasta. Mukana on myös muistoja lopullisesta saarista lähdöstä. Luvassa on haikeiden muistojen lisäksi hauskoja ja koskettavia tarinoita ja runsaasti kuvia ulkosaarilta.

Tilaisuudessa selviää sekin, miten Suursaaren hyljekoirat toimivat turistioppaina baakelsipalkalla ja miksi apteekkareja tapettiin. Entä miten Einari sai viinat häihinsä? Mikä oli nuoren morsiamen Marian kohtalo? Millainen persoona oli Tytärsaaren taitavana leipojana tunnettu Elsa Kiiski?

Tapahtuma on suomenkielinen, maksuton ja kevään toinen tietokirjallisuuteen perustuvassa Tiedon kujalla -sarjassa. Elämänmakuinen esitys kestää noin 45 minuuttia. Tervetuloa historiapainotteiseen iltaan!

Kuvateksti: Juhannuksena Suursaaren satamassa riitti vilskettä. Gutzeitin hinaajat toivat saareen juhlijoita Kotkasta. Oikealla keskellä näkyy Arvo Heikkilän omistama suuri Ulappa-niminen posti- ja matkustajamoottori, johon mahtui 30 matkustajaa. (Kuva Eino Havaksen albumista)

Tapahtuma-ajat: 

  • ke 25.3. klo 17.30–18.30

Tapahtumapaikka: 

Porvoon pääkirjasto

Sijaintikunta: 

Porvoo

Käyntiosoite: 

Papinkatu 20

Postinumero: 

06100

Postitoimipaikka: 

Porvoo

Tapahtuman lisätiedot: