Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Suomi 100 000 iltamakiertue Halkiassa!

Pornainen | Halkian Talo

Iltamaperinne palaa päivitettynä kylätaloille
Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu lähtee valtakunnalliselle iltamakiertueelle Suomen syrjäkylille. Ohjaaja Juha Hurme on valmistanut Suomen historiaa hulvattomasti repostelevan esityksen kuuteentoista seurantaloon aina Pelkosenniemeltä Pöljään. Luvassa on valistusesitelmiä, kuvaelmia, puffetti, ja lopuksi tietysti tanssitaan!
Iltamakiertue Suomi 100 000 on nuorten näyttelijäopiskelijoiden taidokas teatteriesitys, joka on rakennettu perinteisten iltamien muotoon. Iltamaohjelman on koonnut kirjailija, ohjaaja ja kansantaiteilija Juha Hurme, joka on juuri kirjoittanut kirjan Suomen kulttuurihistoriasta.
– Suomen historiasta ammentava esityksemme on hyväntuulinen ja sydämellä tehty, ehkä jonkinlaista ”humoristista hurjastelua luukkunäyttämöllä”, Hurme kuvailee tulevaa.
Luvassa on ainakin sketsejä, kuvaelma entisaikain törkeästä naiskuvasta, kummitustarina joka sisältää paheellisen papin, esitelmä jossa pilkataan Mikael Agricolaa ja hulvaton näkemys nearndentalilaisten todennäköisistä asuinsijoista Suomessa. Musiikkiosiossa kuullaan muun muassa Aleksis Kiven runoja uudelleen sävellettyinä.
– Aleksis Kiven nerokkuushan on rytmeissä, mikä oikeuttaa tekemään runoista melko hämmentävää säveltaidetta, Juha Hurme kertoo.
Iltamat sopivat koko perheelle, ja jokainen esitysilta päättyy vanhoihin kunnon tansseihin.
486 kylätaloa ilmoitti halukkuutensa iltamakiertueen pitopaikaksi, ja niistä valittiin 16 – kriteereinä mahdollisimman syrjäinen sijainti ja sopiva kiertuereitti. Esiintyjinä Iltamissa ovat Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun näyttelijäntaiteen maisteriopiskelijat, ja esityskielinä ovat suomi ja viittomakieli.
***
Suomi 100 000 -iltamat
Ohjaus ja käsikirjoitus: Juha Hurme
Esiintyjät: Silva Belghiti, Emma Castrén, Tuuli Kainulainen (Sibelius-Akatemia), Eetu Känkänen, Myy Lohi, Roosa Söderholm, Juho Uusitalo
Viittomakielen tulkit: Johanna Santanen ja Katariina Valentin
Esityskielinä ovat suomi ja viittomakieli

Tapahtuma-ajat: 

  • ti 24.10. klo 18–20

Tapahtumapaikka: 

Halkian Talo

Sijaintikunta: 

Pornainen

Käyntiosoite: 

Kalliolantie 4

Postinumero: 

07190

Postitoimipaikka: 

Pornainen

Tapahtuman lisätiedot: