Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Taide ja ympäristö -näyttely

Pornainen | Pornaisten kunnankirjasto

Itä-Uudenmaan ja Porvoonjoen vesien- ja ilmansuojeluyhdistyksen kolmivuotinen ympäristökasvatushanke ”Taide ja Ympäristö” on innoittanut alueen päiväkoteja ja kouluja ympäristömyönteiseen toimintaan ja taiteen luomiseen.

Hanke on tuonut ympäristökasvatuksen ja taiteen eri muodot yhteen ja nostanut esiin lasten ja nuorten ajatuksia ympäristöstään. Oppilaat ovat tutustuneet lähiluontoonsa ja sen kohtaamiin haasteisiin ja oppimansa pohjalta luoneet taiteellisia tuotoksia, kuten musiikkia, piirroksia ja
pienoismalleja.

Hanke on tehnyt yhteistyötä Englannissa toimivan Durham Heritage Coastin ja East Durham Collegen kanssa ja järjestänyt suomalaisille lukiolaisille opintomatkoja.

Hanke saa rahoitusta EU:n maaseutuohjelmasta Kehittämisyhdistys SILMU ry:n kautta ja hanketta tukee myös Svenska Kulturfonden.

Hankkeen taiteellisista tuotoksista on koottu näyttely, joka kiertää viidellä kirjastolla. Taidenäyttelyssä pääsee tutustumaan hankkeen toimintaan valokuvien ja videoiden muodossa, sekä ihastelemaan lasten ja nuorten loihtimia taideteoksia mm. pienoismallia kalatiestä, dioraamoja järven ravintoverkoista ja kulutustamme kuvaavia muovi-ihmisiä. Hanke ja näyttely ovat kaksikielisiä, suomeksi ja ruotsiksi. Näyttely on ilmainen ja nähtävissä kunkin kirjaston aukioloaikoina.

Taidenäyttely kiertää alla olevan aikataulun mukaisesti:

11.12.- 31.12.2018 Söderkullan kirjasto
2.1.-16.1.2019 Porvoon Kaupunginkirjasto
17.1.-31.1.2019 Loviisan kirjasto
4.2.-28.2.2019 Pornaisten kirjasto
1.3.-30.3.2019 Askolan kirjasto

Taide ja Ympäristö-hankkeen toimintaan voi tutustua hankkeen sosiaalisen median kanavilla Instgram: Taide ja Ympäristö, Facebook: Taide ja Ympäristö.

Tervetuloa taiteen ja ympäristön pariin!

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 4.2.–28.2.

  • ma klo 12–20
  • ti klo 12–20
  • ke klo 9–15
  • to klo 12–20
  • pe klo 9–15

Tapahtumapaikka: 

Pornaisten kunnankirjasto

Sijaintikunta: 

Pornainen

Käyntiosoite: 

Kirkkotie 174

Postinumero: 

07170

Postitoimipaikka: 

Pornainen

Tapahtuman lisätiedot: