Tapahtuma ei ole enää voimassa.

NiemiCampus Live:Ympäristöestetiikkaa ja taidelähtöisiä tutkimusmenetelmiä

Lahti | Verkossa, ilmoittaudu

Lahden tiedeyhteisö ratkoo ajankohtaisia ongelmia. NiemiCampus Live -webinaarisarjassa keskustellaan uusista tutkimustuloksista tieteentekijöiden johdatuksella. Tervetuloa mukaan!

Ilmoittaudu 22.2. mennessä tästä: https://www.lyyti.fi/reg/NiemiCampus_Live_webinaari_242_0811

Puhujat:

Tutkija Jukka Mikkonen (Helsingin yliopisto): Ympäristöestetiikan uudet tuulet

Jukka Mikkonen toimii ympäristöestetiikan tutkijana Helsingin yliopiston Kansainvälisen soveltavan estetiikan instituutissa. Tämänhetkisessä tutkimuksessaan hän tarkastelee, kuinka ilmastonmuutos ja muut ihmisen aiheuttamat tai vauhdittamat kielteiset ympäristömuutokset vaikuttavat luonnon esteettiseen arvostamiseen. Aiemmin Mikkonen on tutkinut erityisesti kirjallisuuden filosofiaa.

Puheenvuorossaan Mikkonen esittelee "Tavallista punaisempia auringonlaskuja": ympäristöestetiikka murroksessa" -tutkimushanketta, jossa selvitetään, mitä ympäristön esteettinen arvostaminen tarkoittaa ympäristökriisien aikakaudella. Esitys avaa hankkeen tavoitteita ja alustavia löydöksiä.

Erikoistutkija Anne Pässilä (LUT-yliopisto): Erilaisia tapoja käsitellä vastuullista maailmasuhdetta

Anne Pässilä toimii erikoistutkijana LUT-yliopiston Lahden kampuksella. Hän on toiminut LUT:ssa kansallisissa ja kansainvälisissä tutkimushankkeissa sekä on toiminut vierailevana tutkija Chesterin yliopistossa 2013 lähtien ja Bathin yliopistossa, johtamiskorkeakoulussa (2018-2019). Hänen tutkimusintressinsä liittyy taidelähtöisten menetelmien soveltamiseen osallistavassa suunnittelussa, erityisesti sosiaaliseen oikeudenmukaisuuden ja vastuullisten toimintakäytänteiden kontekstissa.

Puheenvuorossaan Erilaisia tapoja käsitellä vastuullista maailmasuhdetta Pässillä esittelee projektia, jossa taidelähtöisten menetelmien avulla lähestyttiin luontoon sekä ihmisten- ja teknologianvälisyyteen liittyviä huolenaiheita. Esitys avaa käytännöllisiä menetelmiä ja niihin liittyviä toimintaperiaatteita.

Tapahtuma-ajat: 

  • ke 24.2. klo 14–15

Tapahtumapaikka: 

Tapahtuman lisätiedot: