Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Muistoja museoon! Virtuaalikohtaamisia Lahdessa -hanke käynnistyy

Lahti | Museokioski

Museokioskissa on keskiviikkona 13.2. mahdollisuus kertoa paikallisista olutmuistoistaan, tutustua moderniin museoteknologiaan ja kuulla alkavasta Virtuaalikohtaamisia Lahdessa -hankkeesta. Kaupunkilaisten kanssa tehtävästä yhteistyöstä, historiasta, teknologiasta ja oluesta paikalla keskustelemassa ovat Historiallisen museon amanuenssi Ilkka Kuhanen ja projektitutkija Maija Huusko.

Keräämme oluthistoriaa!
Tapahtumassa aloitetaan kaupunkilaisten muistojen ja kuvien kerääminen paikallisesta oluthistoriasta. Lahtelaisesta oluthistoriasta kertova näyttely toteutetaan kaupunkikuvassa lisättyä todellisuutta hyödyntävänä matkapuhelinsovelluksena. Sovelluksessa oluthistoriaan liittyviin paikkoihin lisätään tietoa, valokuvia ja kaupunkilaisten kertomuksia. Olemme kiinnostuneita mm. oluen tuottamiseen, myymiseen ja kulutukseen liittyvistä paikoista ja tarinoista.

Keskiviikkona Museokioskissa ovat esillä myös Lahden museoiden virtuaalitodellisuusnäyttelyt, jotka tarjoavat hyvän esimerkin tämän päivän museoteknologiasta.

Tervetuloa muistelemaan ja keskustelemaan!

____
Lahden museoiden uudessa hankkeessa tehdään yhteistyötä kaupunkilaisten kanssa ja selvitetään, millaiset teknologiat sopivat museoiden käyttötarkoituksiin parhaiten. Hanketta toteutetaan pitäen silmällä Historiallisen museon tulevaa uutta perusnäyttelyä: Millaisia yhteistyömenetelmiä kannattaa käyttää jatkossakin? Entä millaiset teknologiat sopivat kaupunki- ja näyttelytiloihin?

Tapahtuma-ajat: 

  • ke 13.2. klo 13–17

Tapahtumapaikka: 

Museokioski

Sijaintikunta: 

Lahti

Käyntiosoite: 

Aleksanterinkatu 10

Postinumero: 

15110

Tapahtuman lisätiedot: