Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Spectrum Approach

Lahti | Galleria Uusi Kipinä

Aikoinaan alkuperäinen mielemme oli lähellä tiedostamatonta mieltä, ja evoluution seurauksena tietoinen mieli eriytyi tiedostamattomasta. Samalla tavoin yksilön kehitys noudattaa lajin kehityksen kaavaa: lapsen kasvaessa aikuiseksi tietoinen ja tiedostamaton erkaantuvat toisistaan. Individuaatioprosessi on niiden menetetyn yhteyden uudelleenmuodostamista. (Jung 1991.)

Teos Spectrum Approach on ImageOn-nimisellä grafiikan valotustekniikalla toteutettu installaatio. Taiteilijan työskentelyn tavoitteena on ollut kehittää sattumanvaraisuuteen perustuva prosessi, jonka avulla hän muodostaisi yhteyden omaan tiedostamattomaansa. Antautuminen intuition johdateltavaksi on synnyttänyt kuvamaailman, joka muistuttaa mielikuvia orgaanisista elementeistä, luonnon muodostelmista ja aineen osasista. Kuvallinen ilmaisu muuttuu teoksen sisällä naturalistisesta illusoriseksi, ja väriajattelu yhdistää eri tasot osaksi samaa maailmaa. Teoksen sisällä katsoja siirtyy loputtomasti yksityisestä yleiseen ja mikrotasolta makrotasolle. Niin myös ihminen individuaatiossaan suuntaa koko ajan sisään ja ulospäin.

Luopumalla tietoisen suunnittelun asenteesta taiteilija lähestyy sitä perusolemusta, joka on aineen ja hengen taustalla. Oman alitajunnan kautta avautuu yhteys kollektiiviseen alitajuntaan, ja taiteellisen työskentelyn keinoin hän tavoittelee kokemusta kaiken ykseydestä. Samalla teos heijastelee ihmisen sisäisen ja ulkoisen maailman kaoottisuutta: ehkä elämän individuaatio ei olekaan yhden sisäisen itsensä toteuttamisen prosessi, vaan kerta toisensa jälkeen persoonan hajoamista osiin ja kokoamista uudelleen. Tavoitellessaan itseä ja eheyttä ihminen lähestyy ääretöntä koskaan sitä saavuttamatta.

Saari on vuonna 1991 syntynyt oululaislähtöinen taidegraafikko, joka on valmistunut kuvataiteilijaksi Saimaan Ammattikorkeakoulusta vuonna 2016. Hän asuu ja työskentelee Imatralla Etelä-Karjalassa. Saaren näyttely Spectrum Approach on esillä Galleria Uuden Kipinän Kymi-näyttelytilassa 10.–28.1.2018.

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 10.1.–28.1.

  • ti klo 12–18
  • ke klo 12–18
  • to klo 12–18
  • pe klo 12–18
  • la klo 12–16
  • su klo 12–16

Tapahtumapaikka: 

Galleria Uusi Kipinä

Sijaintikunta: 

Lahti

Käyntiosoite: 

Kymintie 1

Postinumero: 

15140

Postitoimipaikka: 

Lahti

Tapahtuman lisätiedot: