Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Shadow work

Lahti | Galleria Uusi Kipinä

Armi Nurmisen veistosnäyttelyssä käsitellään varjoa jokaisen henkilökohtaisena persoonan osana. Varjot ovat niitä asioita joita kannamme tiedostamattomassa osassa itseämme ja kohtaamalla ne voimme tulla eheiksi.

Shadow work nimitys näyttelylle tulee ihmisen parantumismetodista nimeltä shadow work. Tekniikassa keskitytään tunnistamaan omat varjot ja kohtaamaan ne. Varjot ovat muodostuneet lapsena kun olemme yhteisöön sopeutumisen myötä joutuneet tukahduttamaan osan itsestämme ja taas toisaalta vahvistamaan sitä puolta mikä tuottaa yhteisön silmissä hyväksyntää. Tämä tukahdutettu puoli jää varjoksi tiedostamattomaan.

Armi Nurmisen tummat ja mustanpuhuvat puuveistokset ovat jatkumoa hänen aiemmille puuveistoksille. Nurminen on alkanut käsitellä varjon teemaa muutama vuosi sitten. Hän on pohtinut varjoa monella tavalla, mutta kuitenkin enimmäkseen omista lähtökohdista käsin. Puuveistostensa myötä hän on perehtynyt varjon filosofiaan syvemmin. Teosten ei-esittävyys on Nurmiselle ominainen ilmaisumuoto. Hän kokee että muodoilla, valolla ja väreillä voi ilmaista yhtä paljon kuin suoralla esittävyydellä.

Armi Nurminen (s. 1981) työskentelee kuvanveistäjänä Turussa. Lapsuutensa ja nuoruutensa Nurminen on asunut Lahdessa. Hän on erityisesti kiinnostunut julkisen taiteen tekemisestä ja taiteesta osana ihmisten arkista elinympäristöä. Nurminen on julkisen taiteen lisäksi kiinnostunut taiteen hyvinvointivaikutuksista sekä taiteesta osana ihmisen henkilökohtaista eheytymisen prosessia.

Nurminen on toteuttanut Fredrika ja J.L. Runebergin muistomerkin, Sydämen tarina (Hjärtats saga), Paraisille vuonna 2015. Hänen vedenalainen veistoksensa Kalakoto (Fiskboet) on installoituna merenpohjaan Turun saaristossa. Teos toteutui osana Contemporary Art Archipelago hanketta vuonna 2011.

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 11.1.–29.1.

  • ti klo 12–18
  • ke klo 12–18
  • to klo 12–18
  • pe klo 12–18
  • la klo 12–16
  • su klo 12–16

Tapahtumapaikka: 

Galleria Uusi Kipinä

Sijaintikunta: 

Lahti

Käyntiosoite: 

Kymintie 1

Postinumero: 

15140

Postitoimipaikka: 

Lahti

Tapahtuman lisätiedot: