Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Kutsuhuuto

Lahti | Galleria Uusi Kipinä

Odottelen päivän hämärtymistä, mikä on minulle myöntävä lupa heittäytyä tuntemattoman vietäväksi. Kyseenalaisena päätöksenä kurottaudun ojentavaa kättä kohden, jotta voisin astua muutaman harha-askeleen pois tuntemaltani tieltä.

On kutkuttavaa leikkiä rajapinnoilla. Milloin tunne ottaa vallan ja vie mennessään. Siinä on jotain samanlaista vaaran viehätystä kun liikutellessa sormea tulenliekin lävitse. Seisoa mustan aukon reunalla ja kuikuilla sen sisälle. Hieman hivuttaa jalkaa sitä kohden ja kurkottaa, jotta vain näkisi edes hieman syvemmälle.

Olen etsijä, joka valokuvaten jahtaa vastauksia. Tarkkailen alitajuisesti tavallisesta poikkeavia merkkejä, jotka ohjaavat sisäistämään ympärilläni olevaa maailmaa ja ennen kaikkea itseäni. Näen valokuvani sisäistä maailmaani tulkitsevina omakuvina, jotka sattuman maustamina muodostuvat kaappauksiksi ohikiitävistä hetkistä. Etsin kuvia erityisesti niinä hetkinä kun näkökentän täyttämästä pimeästä ei erotu kuin pienimmät valon pilkahdukset.

Sanni Saari (s.1990 Rauma) luo tunnelmallisia, tummia ja melankolisia maailmoja valokuvillaan ja työskentelee ajan, paikan ja äänen muunnoksilla installaatioissaan. Hän käyttää yleensä kokeellisia lähestymistapoja työskentelyssään ja hyödyntää eri tekniikoiden rajoja. Teemat muodostuvat henkilökohtaisesta elämästä ja hän käsittelevät usein kuolevaisuutta, mielenterveyttä ja väliaikaisia hetkiä.
Pimeys on usein läsnä hänen teoksissaan ja niin vähäisillä väreillä on usein voimakas syvyys. Saari on valmistunut kuvataiteilijaksi Tampereen ammattikorkeakoulusta 2017.

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 10.1.–28.1.

  • ti klo 12–18
  • ke klo 12–18
  • to klo 12–18
  • pe klo 12–18
  • la klo 12–16
  • su klo 12–16

Tapahtumapaikka: 

Galleria Uusi Kipinä

Sijaintikunta: 

Lahti

Käyntiosoite: 

Kymintie 1

Postinumero: 

15140

Postitoimipaikka: 

Lahti

Tapahtuman lisätiedot: