Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Jukka Male - Post mortem

Lahti | Galleria Uusi Kipinä

Yleisesti sanontatapaa "Post mortem" käytetään yhteydessä, jossa joku on kuollut ja jotakin julkaistaan tekijän kuoleman jälkeen. Tämän näyttelyn yhteydessä näin ei ole. Vainaja hengittää yhä ja voi hyvin. Kukaan ei siis ole kuollut, ketään ei ole tapettu tämän näyttelyn tähden.

Selitän, ja avaan nimen ajatusta hieman.

Ensi alkuun saattaa tuntua julkealta nimetä jokin, nimittää jotakin "kuoleman jälkeiseksi". Haluan kuitenkin viitata siihen, että näinhän meiltä jäävät asiat meidän kuollessamme, hieman levälleen ja jollakin tapaa hoitamatta. Elämä loppuessaan jää aina kesken. Jäämistöön jää usein valokuvia.

Ei anneta ajatuksen kuitenkin harhailla yksittäisen ihmisen poistumisessa maailman näyttämöltä. Paljon vakavampaa on se "Post mortem"-tila, joka vääjäämättä koskee koko ihmiskuntaa.

Meiltä kaikilta on jäämässä ihan kaikki kesken, mikäli nykyiset maapalloa tuhoavat prosessit kulkevat ja saavat jatkaa etenemistään siihen suuntaan ja samalla kiihtyvällä voimalla kuin näyttävät etenevän.

Maailma rakentuu yksityiskohdista, muunlaista maailmaa ei ole. Ne yksityiskohdat, detaljit, muodostavat
keskenään erilaisia kokonaisuuksia, jotka ovat mitä suurimmassa vuorovaikutussuhteessa maailman kaikkiin muihin kokonaisuuksiin ja niiden sisältämiin yksityiskohtiin. Sen takia jokainen ele vaikuttaa, valinnat omassa henkilökohtaisessa elämässä, hengityskin. Hengitä silti, mutta mieti miten voisit vaikuttaa parempaan suuntaan. Menneisyyttä ei voi muuttaa, tulevaisuuttakin vain tuskalla, mutta tulevalle on annettava uusi suunta ennen kuin se tekee kaikesta menneisyyttä.

Tapanamme on nyhrätä yksittäisissä asioissa, yksityiskohdissa, yksityisasioissa ja kaikessa sellaisessa, jolla on välitön vaikutus meidän omaan elämäämme. On aika avata silmät kokonaisuudelle, alkaa huolehtia siitä, että kokonaisuus pysyy kasassa ehkä jopa riippumatta siitä, miten sen jotkut yksittäiset osiot voivat.

Ihmisen kaikella toiminnallaan aiheuttama tuho ja lopullisen katastrofin uhka on kulminaatiopisteessään. Kovin kauaa ei maailma ole enää tällainen. Sellainen, jota voisimme kutsua tutuksi.

On suuri vaara, että maailma muuttuu meille tuntemattomaksi, ja ihmisen maailma tuhoutuu, ihminen katoaa. "Ensimmäisiä" ihmisiä on osattu uskonnoissa jopa nimetä. mutta kuka meistä on
viimeinen?

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 6.2.–24.2.

  • ti klo 12–18
  • ke klo 12–18
  • to klo 12–18
  • pe klo 12–18
  • la klo 12–16
  • su klo 12–16

Tapahtumapaikka: 

Galleria Uusi Kipinä

Sijaintikunta: 

Lahti

Käyntiosoite: 

Kymintie 1

Postinumero: 

15140

Postitoimipaikka: 

Lahti

Tapahtuman lisätiedot: