Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Horisontti

Lahti | Galleria Uusi Kipinä

Näyttelykokonaisuus on maalausinstallaatio, Horisontti (2015–), joka koostuu kymmenistä pienistä, mutta itsenäisistä akryylimaalauksista (a´ 9–13 x 9–13 cm).
Osat ovat seinillä katsojan silmän korkeudella siten, että jokaisen maalauksen oma ”horisonttiviiva” asettuu samalle janalle. Tilassa katsoja asemoituu installaation keskelle; ympärillä on 360 asteen ”näkymä”. Installaation yksittäisten maalausten perustana ja lähtökohtana on väri ja väreihin liittyvät kokemukset sekä mielleyhtymät.

Temaattisesti Horisontti-installaatio viittaa paikkaan. Installaation yksittäiset maalaukset ovat mielen horisontteja, pelkistettyjä näkymiä mielen maisemaan: odotuksiin, muistoihin, tulevaan tai menneeseen. Niiden jatkumo viittaa hermeneutiikan horisontti-käsitteeseen ymmärryksen alati muuttuvana näkymänä. Reaalimaailmassa horisontti on tavoittamaton; kaukana, lähes silmän kantamattomissa, sitä lähestyessä se etääntyy aina, muuttuu ja katoaa. Installaation aavistuksenomainen ”maisema” on paikka, missä näkyvä ja näkymätön, tosi ja epätosi, lomittuvat keskenään.

Kuvataiteilija Kristiina Lempiäinen-Trzaska asuu Jyväskylässä. Maalausten ja piirustusten lisäksi hän tekee tila- ja ympäristöteoksia. Yhteisöllisissä ja monitaiteellisissa hankkeissa hän on tehnyt sekä kuorojen että teatteri- ja tanssiryhmien esitysten skenografioita. Hänen kuvataiteellisen työskentelynsä motiivi on tarkastella asioita ja tapahtumia, jotka ovat jollain tapaa jättäneet jäljen. Teoksissaan hän yhdistää näkyväksi kokemuksia, mielikuvia ja kuulopuheita.

Lempiäinen-Trzaska (Master of Arts 1987 Purdue University, Indiana, USA ja Taiteen maisteri 2014 Aalto-yliopisto) on toiminut aktiivisesti kuvataiteilijana vuodesta 1987.

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 11.1.–29.1.

  • ti klo 12–18
  • ke klo 12–18
  • to klo 12–18
  • pe klo 12–18
  • la klo 12–16
  • su klo 12–16

Tapahtumapaikka: 

Galleria Uusi Kipinä

Sijaintikunta: 

Lahti

Käyntiosoite: 

Kymintie 1

Postinumero: 

15140

Postitoimipaikka: 

Lahti

Tapahtuman lisätiedot: