Tapahtuma ei ole enää voimassa.

The Big Ship

Lahti | Galleria Uusi Kipinä

Minua kiinnostavat narratiivit, kuvallinen kerronta, toisto, kuvasarjat ja sarjakuvat. Olen kiinnostunut eri tavoista, joilla kuvasarjoissa tuodaan esille kerronnallisuutta ja esitetään ajan kulua. Pohdin jatkuvasti tarinan ja kuvien suhdetta – miten kuvien ja tekstin rytmitys muokkaavat kertomusta. Työskentelyssäni tutkin narratiivisuutta ja
sarjallisuutta kokeellisesti ja eri menetelmin. Tarkastelen sitä, miten yhden tarinan voi paloitella ja koota uudestaan erilaisilla jännittävillä tavoilla.

Olen aina asunut lähellä vettä. Synnyin Rautjärvellä ja vietin elämäni ensimmäiset vuodet Lappeenrannassa Saimaan rannalla. Myöhemmin olen asunut Ateenassa, Aberdeenissä ja Helsingissä, jotka kaikki ovat merellisiä kaupunkeja. Olen myös viettänyt paljon aikaa jokikaupungeissa Glasgow’ssa ja Lontoossa.

Olen kiinnostunut ihmisen ja veden suhteesta ja laivoista. Vettä pitkin pääsee helposti muualle. Voi uida pois tai rakentaa lautan. Vesi ei ole sidottu yhteen paikkaan. Minua kiehtoo, miten vesi on inspiroinut ihmisiä ennen vanhaan, jolloin merta kunnioitettiin. Merten tulevaisuus huolettaa minua nykyisessä ekologisessa kriisissä. Käytän töissäni lyriikoita ja runojen pätkiä – muiden tekemää, vedestä inspiroituvaa taidetta. Töissäni esiintyy paljon populaarikulttuuriviittauksia. Omilla töilläni vastaan aiempaan keskusteluun.

Meren tematiikkaan liittyy myös kaipuu kuten kappaleessa ”My Bonnie Is Over the Ocean”. Perinteisesti vesi on inspiroinut unelmoimaan kaukaisista maista ja paremmasta elämästä. ”Aavan meren tuolla puolen jossakin on
maa.” Minua kiehtoo ajatus siitä, että 2000 vuotta sitten Ateenassa on pohdittu samoja aiheita. Meren kaipuu on pysyvää. Romantisoin myös esimerkiksi nuorten poikien lähtöä merimiehiksi, kohti parempaa elämää.

Galleria Uuden Kipinän näyttelyn taustalla vaikuttaa Brian Enon kappale ”The Ship”.

Athanasía Aarniosuo (s. 1981) on vantaalainen taidegraafikko, taidehistorioitsija ja kuraattori. Aarniosuo on opiskellut Helsingin yliopistossa taidehistoriaa ja Aberdeenin Gray´s School of Artissa taidegrafiikkaa. Hän syntyi Lappeenrannassa ja on asunut muun muassa Kreikassa, Suomessa ja Skotlannissa. Aarniosuon töissä toistuva teema on kerronnallisuus. Teokset ovat tyypillisesti värikkäitä kuvasarjoja. Aarniosuo on työskennellyt taideresidensseissä Skotlannissa, Kanadassa, Suomessa, Liettuassa ja Kreikassa. Hän on osallistunut useaan ryhmänäyttelyyn, joita ovat muun muassa MUU ry:n ”Suoraan seinään”, Kappatos-gallerian ”Rooms2010” Ateenassa ja ”9th Lessedra World Art Print Annual 2010” Bulgarian Sofiassa. Aarniosuolla on ollut yksityisnäyttelyitä Suomessa, Kreikassa, Skotlannissa, Kanadassa ja Virossa.

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 4.7.–22.7.

  • ti klo 12–18
  • ke klo 12–18
  • to klo 12–18
  • pe klo 12–18
  • la klo 12–16
  • su klo 12–16

Tapahtumapaikka: 

Galleria Uusi Kipinä

Sijaintikunta: 

Lahti

Käyntiosoite: 

Kymintie 1

Postinumero: 

15140

Postitoimipaikka: 

Lahti

Tapahtuman lisätiedot: