Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Almost readable - 20 typografista tulkintaa luettavuudesta

Lahti | Fellmannia kirjasto alakerta

Almost readable – 20 typografista tulkintaa luettavuudesta -näyttelykokonaisuus syntyi
Muotoiluinstituutin Advanced typography -opintojaksolla lehtori Marion Robinsonin ohjauksessa.

Almost readable tulkitsee luettavuutta monesta eri kulmasta. Tarkastelemme sitä hetkeä, jolloin teksti nyrjähtää lukukelvottomuuden puolelle. Miltä lähes lukukelvoton tai -kelvollinen voisi näyttää ja miten sen voisi kokea? Nyanssiero on tärkeä ja haluamme selvittää, mitä kaikkea tuolta harmaalta alueelta voi löytää.

Kesäkuussa perinteiseen Runomaraton-tapahtumaan näyttely tuo typografian runouden kontekstiin. Kirjoitettu runo ottaa aina visuaalisen muodon – mutta mitä, jos muoto onkin pääasiallinen runon keino? Teokset aktivoivat näyttelyvierasta pohtimaan luettavuutta kulttuurillisena, sosiaalisena, fyysisenä, ajallisena ja tilallisena kokemuksena.

Näyttely rikkoo graafisen suunnittelun tyypillistä perinnettä, sillä teokset eivät ole julisteita. Opiskelijat haastavat mielikuvitustaan siitä, miten typografia voi toimia tilassa tai digitaalisessa ympäristössä – ei ainoastaan staattisena kaksiulotteisena pintana, kuten kirjaimia on totuttu näkemään. Kirjasto on teoksille luonteva ympäristö, sillä siellä kiteytyy lukemisen kokemus.

Näyttely on osa Runomaraton 2018 -festivaalia.

Tapahtuma-ajat: 

  • la 16.6. klo 10–14
  • ma 18.6. klo 10–18
  • ti 19.6. klo 10–18
  • ke 20.6. klo 10–18
  • to 21.6. klo 10–18

Tapahtumapaikka: 

Fellmannia kirjasto alakerta

Sijaintikunta: 

Lahti

Käyntiosoite: 

Kirkkokatu 27

Postinumero: 

15140

Postitoimipaikka: 

Lahti

Tapahtuman lisätiedot:

Järjestäjä: