Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Keskipäivän romantiikkaa

Lahti | Lahden konserttitalo

Konsertin alussa esitettävästä Johannes Brahmsin (1833-1897) säveltämästä A-duurisonaatista pianolle ja viululle kuulee sen, että Brahms oli itsekin lahjakas pianisti.
Aikansa tunnetuimpiin konsertoiviin viulisteihin kuuluva Henryk Wieniawski (1835-1880), sävelsi myös taiturillisia kappaleita viululle. Näistä teoksista konsertissa soitetaan Scherzo Tarantelle.
Konsertin päättävä Felix Mendelssohn-Bartholdyn (1809-1847) e-molliviulukonsertto on yksi suosituimmista viulukonsertoista.
Konsertissa esiintyvä Aija Kanervio on valmistunut muusikoksi Turun konservatoriosta ja musiikkipedagogiksi Lahden ammattikorkeakoulusta. Hän on työskennellyt viulunsoiton opettajana eri puolilla Suomea. Tällä hetkellä hän on töissä Länsi-Vantaan musiikkiopistossa viulunsoiton ja jousisoitinkerhojen opettajana.
Pianisti Harri Saarinen on valmistunut pianonsoiton ja teorian opettajaksi Sibelius-Akatemiasta ja lisäksi hän on tehnyt jatko-opintoja mm. Moskovan konservatoriossa. Saarinen on työskennellyt opettajana ja säestäjänä ja tehnyt myös omia sävellyksiä. Vuodesta 1992 hän on toiminut Lahden konservatorion säestäjänä.

Ohjelma:

Johannes Brahms Sonaatti pianolle ja viululle A-duurissa, op. 100
Henryk Wieniawski Scherzo Tarantelle, op. 16

Väliaika

Felix Mendelssohn Viulukonsertto e-mollissa, op. 64

Konsertin kesto noin 60 minuuttia väliaika.
Vapaa pääsy.

Tapahtuma-ajat: 

  • ke 25.11. klo 12

Tapahtumapaikka: 

Lahden konserttitalo

Sijaintikunta: 

Lahti

Käyntiosoite: 

Sibeliuksenkatu 8

Postitoimipaikka: 

Lahti

Tapahtuman lisätiedot: