Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Karjalan rapsodia ja muita Marjatan lauluja

Lahti | Lahden konserttitalon Felix Krohn -sali

Säveltäjä Marjatta Meritähti ja Raita Karpo palaavat kouluvuosiensa lavalle Felix Krohn saliin. Karjalan rapsodian ensiesitys, omistettu lahtelaiselle konsertin tukijalle, Suoja-säätiölle. Laulut esittää Helsingin Seniorilaulajat, jota Meritähti on johtanut vuodesta 2016. Sekä Marjatta että Karjalan satakieli Raita ovat Kannaksen koulun ja Viipurin musiikkiopiston( nyt konservatorio) entisiä oppilaita kuten Karjalan rapsodian käsikirjoittaja Eeva Jalonenkin. Edellämainittujen koulutoverl, edelleen Lahdessa asuva eversti Pekka Jouko esittää rapsodian prologin. Myös kuoron basso näyttelijä Svante Korkiakoski on entinen lahtelainen ja laivansa on talvisatmassa Lahdessa edelleenkin.
Muut Lastnelauluistaan ( I ha haa hepo) palkitun Marjatan laulut hauskoista luontoaiheista. Parissa Marjatan sovittamassa tutussa laulussa yleisö saa laulaa mukana. Karjalan rapsodian aihe on evakkojen elämä sotien aikaan ja nykyasuinsijoillaan.Solistina Raita Karpo ja Svante Korkiakoski. Sävellys on Marjatan ja käsikirjoitus Eeva Jalosen ja Lahden esitys on konserttia varten tehty.
.
Suoja- säätiö myönsi Karjala- taustaisille Meritähdelle stipendin Viipurin musiikkiopiston juhlavuonna ja rapsodia syntyi siitä kiitoksena. Karjalaista kulttuuria Lahdessakin tukenut säätiö toimii Suojalinnassa. Se perustajayhtiöllä viipurilainen tausta.

Kaikki tämä ellei Konserttitalo joudu viime tipassa käyttökieltoon? Thrilleri siis. Ohjelma 10

Tapahtuma-ajat: 

  • to 12.9. klo 18

Tapahtumapaikka: 

Lahden konserttitalon Felix Krohn -sali

Sijaintikunta: 

Lahti

Käyntiosoite: 

Sibeliuksenkatu 8

Postitoimipaikka: 

Lahti

Puhelinnumero: 

03-872 950

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot: