Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Finlandia-hymni 80 vuotta; Laulu-Miesten juhlakonsertti

Lahti | Ristin kirkko

Laulu-Miesten konserttiin on turvallista tulla. Noudatamme kaikkia viranomaisten suosittamia varotoimia koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi niin Laulu-Miesten omassa toiminnassa kuin myös konserteissa.
************************************************************************************************

Pääsyliput 20 € (sis. kasvomaskin) www.laulumiehet.fi ja www.ticketmaster.fi

Tule kuuntelemaan huippukuoron historiallista juhlakonserttia. Osta lippusi pian, yleisöä otamme konserttiin vain kolmanneksen Ristinkirkon kapasiteetista. Kasvomaski sisältyy lipun hintaan.

Laulu-Miehet ensiesitti V. A. Koskenniemen sanoittaman ja Jean Sibeliuksen säveltämän Finlandia-hymnin 80 vuotta sitten, joulukuussa 1940. Kuoroa johti Helsingin Yliopiston juhlasalissa Martti Turunen. Konsertti oli Laulu-Miesten 25-vuotisjuhla, talvisodasta johtuen vuoden myöhässä.

Tuosta päivästä lähtien Finlandia-hymni on kuulunut suomalaisten rakkaimpiin ja aina tunteet pintaan nostattaviin lauluihin. Laulu-Miesten sydämissä Finlandia-hymnillä on erityinen sija ja konserteissa se on aina kunniapaikalla. Ristinkirkossa 24.11. Finlandia kuullaan kahtena versiona, alussa säestyksettömänä hymninä ja lopussa urkujen täydentämänä kokonaisena teoksena, sinfonisena sävelrunona opus 26.

Juhlakonsertissa kuullaan lisäksi valikoima tunnetuimpia, vuosikymmenien patinoimia mieskuorolaulujamme. Historiallisen illan täydentää Jääkärien marssi, jonka Laulu-Miehet ensiesitti kolmannessa vuosijuhlassaan 8.12.1917 - kaksi päivää sen jälkeen, kun eduskunta oli hyväksynyt senaatin antaman itsenäisyysjulistuksen.

Lahden Ristinkirkossa Laulu-Miehiä avustaa kirkon seurakuntapastori, urkuri Pauli Pietiläinen. Konsertissa esiintyy myös Ristinkirkon kanttori, sopraano Aurora Ikävalko

Tapahtuma-ajat: 

  • ti 24.11. klo 19

Tapahtumapaikka: 

Ristin kirkko

Sijaintikunta: 

Lahti

Käyntiosoite: 

Kirkkokatu 4

Tapahtuman lisätiedot: