Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Marian sydän -musiikkinäytelmä

Kouvola | Kouvola-talo Varuskuntakatu 11 45100 Kouvola

Marian sydän on uusi koskettava, mukaansatempaava ja humoristinenkin musiikillinen näytelmä, joka piirtää kuvaa persoonallisen monisärmäisestä, voimakastahtoisesta naisesta ja kirjiailijasta Maria Jotunista. Jotuni herättää aikalaisissaan suuria tunteita ihailusta moraaliseen paheksuntaan. Näytelmän ytimessä nähdään myös Jotunin taiteeseen ja elämään vahvasti vaikuttaneet kaksi miestä: aviopuoliso, uuttera tutkija, professori Viljo Tarkiainen ja nuoruuden rakastettu, kirjailija Joel Lehtonen. Näytelmä vie katsojan itsenäistyvän Suomen kuohuviin alkuvuosiin ja piirtää hersyvää ajankuvaa 1900-luvun alun suomalaisista taiteilijoista.
Näyttelijät heittäytyvät rooleihinsa vaihtaen tyyliä nauruhermoja kutkuttavasta Suomi-filmin tunnelmasta aina herkkään kamaridraamaan asti.

Kirsti Valveen käsikirjoittamassa ja Helena Kallion ohjaamassa Marian sydän-näytelmässä nähdään nainen, joka ei jää elämänsä miesten varjoon.
Juuri itsenäistyneen Suomen kiihkeässä ilmapiirissä Maria Jotuni joutuu tekemään suuria valintoja järjen ja rakkauden välillä.
Maria sydämmessä näyttelevät TV:stäkin tutut ja karismaattiset Kirsti Valve, Teijo Eloranta sekä näyttelijä-muusikko Antti Korhonen, joka vastaa myös näytelmän musiikkidramaturgiasta. Korhonen on säveltänyt näytelmän musiikin rakastettuihin Eino Leinon, Joel Lehtosen ja Aleksis Kiven runoihin. Tyylillisesti sävellykset hakevat vaikutteita kansanlauluista ja romantiikan perinteestä."

Tapahtuma-ajat: 

  • su 14.10. klo 15–17

Tapahtumapaikka: 

Kouvola-talo Varuskuntakatu 11 45100 Kouvola

Sijaintikunta: 

Kouvola

Käyntiosoite: 

Varuskuntakatu 11

Postinumero: 

45100

Postitoimipaikka: 

Kouvola

Tapahtuman lisätiedot: