Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Ketotalkoot Suutarinpellolla

Kouvola | Sammonkadun pää

Pohjois-Kymen Luonto järjestää perinteiset ketotalkoot Pikku-Palomäen kuntoradan vieressä sijaitsevalla Suutarinpellolla. Talkoilijat kokoontuvat kello 10 Sammonkadun päässä. Mukaan voi ottaa omia työvälineitä ja -käsineitä, järjestäjä tarjoaa talkookahvit.

Suutarinpelto on metsittyvä rinnepelto, jossa on ketoa ja tuoretta niittyä. Aluetta raivataan ja maisemaa avataan poistamalla pajukkoa. Kohde metsittyisi ja kasvaisi umpeen ilman hoitoa.

Alueelle on luotu hoitosuunnitelma joitakin vuosia sitten. Tavoitteena on saada avoin niitty, jolla kasvaa siellä täällä pihlajia, koivuja, kuusia, mäntyjä ja katajia. Varsinkin vadelman, metsälauhan, timotein ja maitohorsman leviäminen estetään säännöllisellä niittohoidolla. Samalla lisätään lämmintä ja avointa kasvupaikkaa suosivien hyönteisten, kuten päiväperhosten elinoloja.

Kedolla kasvaa ketonoidanlukkoa (Botrychium lunaria). Muuta lajistoa ovat mm. kurjenkello, huopakeltano, ahopukinjuuri, kissankello, harakankello, metsämansikka, purtojuuri, ahomatara, paimenmatara, häränsilmä sekä kultapiisku. Kedolla tavataan myös runsaasti perhosia.

Tapahtuma-ajat: 

  • su 12.8. klo 10–14

Tapahtumapaikka: 

Sammonkadun pää

Sijaintikunta: 

Kouvola

Käyntiosoite: 

Sammonkatu

Postinumero: 

45100

Postitoimipaikka: 

Kouvola

Tapahtuman lisätiedot: