Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Kodin vaaralliset jätteet tutuksi Päijät-Hämeen Jätehuollon neuvontakierroksella

Kärkölä | S-market Järvelä

Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy järjestää Vaaralliset jätteet – neuvontakierroksen toimialueensa kunnissa syksyn 2019 aikana. Kierroksella jäteneuvoja opastaa kodin vaarallisten jätteiden tunnistamisessa, lajittelussa, vähentämisessä ja keräyspisteiden löytämisessä.

Neuvontakierroksella tutustutaan kaikille tuttujen vaarallisten jätteiden lisäksi kodin huomaamattomiin vaarallisiin jätteisiin ja mm. litiumakkuihin, joiden käyttö erilaisissa tuotteissa on lisääntynyt ja jotka tavanomaisen jätteen joukkoon lajiteltuina aiheuttavat lisääntyvässä määrin vaaratilanteita jätteiden laitoskäsittelyssä.

Jokainen tietää, että jäteöljy on vaarallista jätettä, mutta osaatko tunnistaa ja lajitella myös muut kodin vaaralliset jätteet? Kodeissa yleisimpiä vaarallisia aineita löytyy siivouskomeron hyllyiltä ja kylpyhuoneesta, sillä osa vaarallisista aineista on huomaamatonta arjen käyttötavaraa, kuten pesu- ja puhdistusaineita sekä kosmetiikkaa.

Turvallisuus- ja ympäristösyistä on erittäin tärkeää, että vaaralliset jätteet käsitellään asianmukaisesti eikä niitä säilytetä kodeissa pitkiä aikoja. Vaarallisia jätteitä ei koskaan saa lajitella kiinteistön jäteastioihin muun jätteen joukkoon, kaataa viemäriin tai polttaa. Vaaralliset jätteet kannattaa säilyttää alkuperäisissä pakkauksissaan, eikä niitä saa sekoittaa keskenään. Vaarallisten jätteiden vieminen keräykseen on kotitalouksille maksutonta.

Vaaralliset jätteet –neuvontakierroksen aikataulu löytyy osoitteesta phj.fi.

Tapahtuma-ajat: 

  • to 3.10. klo 10–14

Tapahtumapaikka: 

S-market Järvelä

Sijaintikunta: 

Kärkölä

Käyntiosoite: 

Ruukintie 1

Postinumero: 

16600

Postitoimipaikka: 

Järvelä

Tapahtuman lisätiedot: