Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Musiikkia taivaan ja ihmismielen holveista

Kärkölä | Kärkölän kirkko

Kitaristi Santeri Rautiaisen konsertissa pysähdytään kitarakirjallisuuden kulmakivien äärelle. Luys de Narvaezin moniääniset fantasiat 1500- luvulta ovat kuin soivia katedraalimaalauksia, J.S. Bachin tuotanto ikuista nykymusiikkia, kaikkea maan ja taivaan välillä. Eduardo Lopez-Chavarrin sonaatissa espanjalainen lyyrisyys yhdistyy ranskalaiseen impressionismiin. Myrskyisämpää ja romanttisempaa ranskalaisuutta 1800- luvun Pariisista kuullaan kitaristi-säveltäjä Francois de Fossan tuotannossa.

Santeri Rautiainen on nuori muusikko, jolle innokkuus ja analyyttisyys eivät ole toisiaan poissulkevia elementtejä. Sukupolvensa kitaristeista hän on aktiivisimpia konsertoijia joka on esiintuonut klassisen kitaran ilmaisuvoimaa ympäri Suomea. Kotimaan lisäksi konsertit lukuisissa Euroopan maissa ovat työllistäneet muusikkoa. Kamarimusiikin parissa hän on työskennellyt niin Piazzollan kuin mikrotonaalisen nykymusiikin parissa.
Musiikillisen peruskivensä hän muurasi vuosina 2012-2018 opiskellessaan Sibelius-Akatemialla, opettajinaan Ismo Eskelinen ja Otto Tolonen. Tärkeitä vaikutteita ovat olleet mestarikurssit Oscar Ghiglian, Jüdicael Perroyn, Manuel Barruecon ja David Russellin kanssa. Sibelius-Akatemian jälkeen hän on opiskellut Alicanten yliopiston kitaristeille suunnatussa mestariohjelmassa, ja syksystä 2019 eteenpäin hän on jatkanut musiikkiin tutustumista Carlo Marchionen johdolla Maastrichtin konservatoriossa.
Rautiaisen tulevaisuuden haaveita ovat sekä periodikitaran että thereminin omistaminen.

de Fossa, Narvaez, J.S. Bach, Lopez-Chavarri

Tapahtuma-ajat: 

  • su 23.8. klo 18

Tapahtumapaikka: 

Kärkölän kirkko

Sijaintikunta: 

Kärkölä

Käyntiosoite: 

Kirkkotie 7

Postitoimipaikka: 

Kärkölä

Tapahtuman lisätiedot: