Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Blue/By the water/Prayer

Hollola | Ateljee Asta Pulkkinen

Näyttely koostuu kolmen japanilaisen kuvataiteilijan teoksista, joita yhdistää näyttelyn teemat sininen/veden äärellä/rukous.

Idea näyttelystä sai alkunsa vuonna 2017, kun näyttelyn tuottaja, kuvataiteilija Tica Sekine vieraili ensimmäisen kerran Suomessa. Järvien syvä sininen, puhdas vesi ja ainutlaatuinen kesäkuun valo teki taiteilijaan lähtemättömän vaikutuksen. Veden kauneus ja merkitys puhdistavana elementtinä toi Sekinelle mieleen rukoilijat. Blue/By the water/Prayer -näyttely on syntynyt suomalaisten järvien ja luonnon innoittamana. Myös kuvataiteilija Asta Pulkkisen ehkä tunnusomaisin väri on ollut jo vuosien ajan sininen. Hollolan keskiaikaisen kirkon vieressä sijaitseva taiteilijan ateljee pihapiireineen tarjoaa näyttelylle ainutlaatuisen ympäristön.

Näyttelyn taiteilijat

Shin Tanaka (s. 1979)
Kuvataiteilija ja lastenkirjojakuvittaja Shin Tanaka maalaa kankaalle, jonka valmistamiseen on käytetty hienoa hiekkaa hänen kotipaikkansa Akashin rannalta. Hänen kuviaan on julkaistu useissa eri lasten kirjoissa, taidekirjoissa ja runokokoelmissa.

Mayako Hakusui (s. 1981)
Kuvataiteilija, taidemaalari Mayako Hakusui käyttää töissään useita eri materiaaleja: paperia, ajopuuta, savea, metallia jne. Materiaalien vaihtelulla hän haluaa korostaa vapauden merkitystä ja häivyttää kuvanveiston ja maalauksen rajoja. Hän on erikoistunut naamioiden valmistamiseen ja on tehnyt live-maalausta erilaisissa tapahtumissa.

Tica Sekine (s.1975)
Näyttelyn tuottaja ja Valo ja aurinko -konseptin luoja. Kuvataiteilija Tica Sekine on myös kulttuurituottaja. Taiteilija on, omien sanojensa mukaan, hullaantunut Suomen ainutlaatuisesta valosta ja luonnosta. Hänen taiteensa on useimmiten tiedostamattoman tajunnan ohjaamaa, piirroksia ja maalauksia, jotka johdattavat katsojan tutkimaa omaa sisäistä maailmaansa ja sen rajoja.

Japanilaisten taiteilijoiden näyttely sijaitsee Asta Pulkkisen Ateljeen aittarakennuksessa. Asta Pulkkisen oma ateljee ja kesäkahvila ovat myös avoinna päivittäin näyttelyn aikana.

Näyttely kuuluu Lahden Runomaraton 2018 -festivaalin oheistapahtumiin.

Tapahtuma-ajat: 

  • ma 18.6. klo 11–17
  • ti 19.6. klo 11–17
  • ke 20.6. klo 11–17
  • to 21.6. klo 11–17

Tapahtumapaikka: 

Ateljee Asta Pulkkinen

Sijaintikunta: 

Hollola

Käyntiosoite: 

Lukkarintie 11

Postinumero: 

16710

Postitoimipaikka: 

Hollola kk

Puhelinnumero: 

(03)788 1351

Tapahtuman lisätiedot:

Yhteystiedot: 

Sanna Virta puh 050 411 6869, Asta Pulkkinen 050 339 6869