Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Elis Hoffman

Helsinki | Suomen valokuvataiteen museo, Projekti-tila

Fading

Fading-projektin kuvat on otettu pienissä maalaiskylissä ympäri Ruotsia – paikoissa, joissa Hoffman ei ollut aiemmin käynyt. Vieraita polkuja kulkemalla hän avasi oven sattumalle. Hänen valokuvaamansa henkilöt olivat hänelle ennestään tuntemattomia: muukalaisia, jotka kuitenkin jättivät elinvoimaiset jälkensä Hoffmanin itsetutkiskelevaan matkaan.

Hoffman tarkastelee maailmaa ja sen tapahtumia suorasukaisen ja vilpittömän katseen kautta. Hän tarjoaa katsojalle ymmärrystä, mutta jättää myös arvoituksellisuutta elämää ja sen jäänteitä käsitteleviin teoksiinsa.

Ytimessään Fading käsittelee yksinkertaisia totuuksia. Vuodenajat vaihtuvat, lehdet tippuvat puista ja mädäntyvät, talvi kuolettaa maiseman lumipeitteen alle – kaikki lakastuu ja haihtuu. Kevät tuo palatessaan elämän mukanaan, ja lakastuminen alkaa uudestaan. Tämän Hoffman pyrkii kuvillaan näyttämään: kaikki olevainen on ohimenevää ja jatkuvassa muutoksen tilassa.

Peggy-Sue Amison

Elis Hoffman (s. 1979) asuu ja työskentelee Tukholmassa. Hän on toiminut freelance-kuvaajana valmistuttuaan Nordic School of Photographystä vuonna 2007. Freelance-töiden ohella hän työstää näyttelyitä ja kirjaprojekteja. Hän on voittanut lukuisia palkintoja mm. TT:n Grand Awardin vuonna 2014 projektillaan Fading.

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 13.1.–12.3.

  • ti klo 11–18
  • ke klo 11–18, 11–20
  • to klo 11–18
  • pe klo 11–18
  • la klo 11–18
  • su klo 11–18

Tapahtumapaikka: 

Suomen valokuvataiteen museo, Projekti-tila

Sijaintikunta: 

Helsinki

Käyntiosoite: 

Tallberginkatu 1 G

Postinumero: 

00180

Postitoimipaikka: 

Helsinki

Tapahtuman lisätiedot:

Lippujen hinnat: 

8/5 €. Alle 18-vuotiaille ilmainen sisäänpääsy. Ilmainen sisäänpääsy joka kuun viimeinen ke klo 17–20.

Järjestäjä: 

Suomen valokuvataiteen museo