Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Puutarhamietiskely

Heinola | Lääninkivalteri Aschanin talo

Viherympäristön elvyttävä käyttö juontaa vuosituhansien taakse: Muinaisessa Egyptissä määrättiin rauhoittavia puutarhakävelyitä mieleltään järkkyneelle hoviväelle. 1700-luvun Euroopassa uskottiin puistojen tuomien esteettisten elämysten sivistävän kaupunkilaisia ja lievittävän kaupunkielämän aiheuttamaa henkistä rappiota.

Kivalterin talolla pidettävien leikkimielisten luontoyhteysharjoitusten tarkoituksena on auttaa tuntemaan ja kunnioittamaan luontoa puutarhassa koettujen omakohtaisten elämysten kautta. Harjoitukset antavan tilaisuuden hiljentyä ja elpyä puutarhan äärellä.

Hiljaisuuden merkitykseen on herätty vasta äskettäin. Voidakseen hyvin ja ollakseen tasapainoinen ihminen tarvitsee hiljaisuutta ja mahdollisuutta hiljentymiseen. Hiljaisuudesta ja pysähtymisestä on nykyaikana tullut katoava ja arvostettu luonnonvara. Me kaikki altistumme melusaasteelle, stressille ja informaatiotulvalle, joista meidän on päästävä irti taataksemme hyvinvointimme.

Ihminen rentoutuu ja virkistyy miellyttäväksi kokemassaan ympäristössä, vaikka se ei olisikaan täysin hiljainen. Kivalterin talon puutarhamietiskelyssä hiljaisuuden illuusio voidaan luoda sulkemalla puutarha omaksi maailmakseen, jolloin siellä olija voi sulkea häiriötekijät ulkopuolelle ja keskittyä aistimaansa. Keskittyminen mahdollistaa hiljentymisen ja mietiskelyn, jotka edistävät elpymistä.

Tapahtuma-ajat: 

  • ke 31.7. klo 16–17
  • ke 7.8. klo 16–17

Tapahtumapaikka: 

Tapahtuman lisätiedot:

Lipunmyyjät: 

Puhelinnumero: 

044 769 4217

Puhelinnumero: 

044 469 4363

Järjestäjä: 

Heinolan kaupunginmuseo