Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Pirkko Mäkelä-Haapalinna

Espoo | Studio Aarni, Heikintori

Lessons of Time
Ajan oppitunnit

Käsittelen teoksissani ajan kokemusta ja aikakäsitteen ymmärtämisen vaikeutta sekä ihmisen pienuutta elämän ajallisen rajallisuuden äärellä. Osa maaluksistani on syntynyt sen jännitteen innoittamana, joka vallitsee ihmisen kyvyssä kärsivällisyyteen historian valossa ja toisaalta yksilötason lyhytjännitteisyyden ja kärsimättömyyden kokemuksessa.
Hetkien ja tapahtumien reflektointi sekä vuodenaikojen jatkumo rytmittävät palettiani. Maalaan pääasiassa pastelliväreillä; välillä nauttien niiden intensiteetistä ja voimasta, välillä liuottaen värit hiljaisempaan skaalaan esimerkiksi alkoholipesulla.

Olen käyttänyt joidenkin teosten pohjustamisessa myös savea niiltä paikoilta, joissa olen kokenut ajan painon ja voiman, palauttaakseni kokemukseni monikerroksellisuuden osaksi omaa maalausprosessiani.

Pirkko Mäkelä-Haapalinna on Kemijärvellä paluumuuttajana asuva kuvataiteilija, joka työskentelee tällä hetkellä Suomen Kulttuurirahaston Lapin rahaston yksivuotisella työskentelyapurahalla.

Vuonna 2016 hän oli kutsuttuna kunniavieraana Société des Pastellistes de France´n järjestämässä kansainvälisessä näyttelyssä La Rochellessa Ranskassa. Hänen teoksiaan on palkittu kaksi kertaa Pastel Society of American New Yorkin National Arts Clubilla järjestämässä kansainvälisessä vuosinäyttelyssä.

Pirkko Mäkelä-Haapalinnan teoksia oli myös mukana eestiläisen Tane Randerin kuratoimassa Lapin taiteilijaseuran 25-vuotisjuhlanäyttelyssä, joka oli esillä Joensuun taidemuseossa, Tarton Kunsthallissa ja Berliinin Grimm Museon Galleriassa. Kansainvälisessä Pastel 100 kilpailussa vuonna 2016 hänen abstrakti teoksensa sai kolmannen palkinnon. Lukuisten yksityisnäyttelyiden lisäksi hän on osallistunut useisiin ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Varsinaisen taiteilijauransa Pirkko Mäkelä-Haapalinna aloitti keramiikkataiteilijana 1980-luvulla.

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 11.1.–4.2.

  • ti klo 11–18
  • ke klo 11–18
  • to klo 11–18
  • pe klo 11–18
  • la klo 12–16

Poikkeukselliset ajat

  • poikkeus 10.1.2017 klo 18–20

Tapahtumapaikka: 

Studio Aarni, Heikintori

Sijaintikunta: 

Espoo

Käyntiosoite: 

Kauppamiehentie 1, Tapiola

Postinumero: 

02100

Postitoimipaikka: 

Espoo

Järjestäjä: 

Galleria Aarni